Kansainvälinen yhteistyö

European Graduate School (EGS), Sveitsi

Inartes Instituutti on toimintansa alusta alkaen toiminut yhteistyössä sveitsiläisen yliopiston European Graduate School’in kanssa. Inartes Instituutin antama opetus on hyväksytty osaksi EGS:n maisteriopintoja. Inartesin koulutusohjelmien opiskelijat voivat hakea EGS:n maisteriopintoihin ja saada Suomessa suoritetut opinnot hyväksyttyä osaksi tätä tutkintoa. EGS valvoo Inartesin opetusta Suomessa. Katso tarkemmin sivuilta EGS:n koulutusohjelmat ja EGS module provider.

International Network

Inartes Instituutti kuuluu jäsenenä kansainväliseen järjestöön The International Network of Expressive Arts Therapy Training Institutes. Järjestöön kuuluu kaikkiaan 23 instituuttia Euroopasta, USA:sta, Kanadasta, Etelä-Amerikasta ja Hongkongista.

Instituuttien johtajat ja opettajat kokoontuvat vuosittain keskustelemaan ja työstämään ajankohtaisia kysymyksiä ja pohtimaan ekspressiivisen taideterapian teorian ja menetelmien kehittämistä ja hankkeita taideterapian aseman parantamiseksi ja ammattinimikkeen hyväksymiseksi.

Expressive Arts Spring Symposium

Networkin perinteenä on järjestää vuosittain ekspressiivisen taideterapian koulutustilaisuus Expressive Arts Spring Symposium, joka sijoittuu pääsiäisen jälkeiselle viikolle. Vuonna 2006 Inartes Instituutti järjesti symposiumin Suomessa Messilässä ja vuonna 2013 Rovaniemellä Pohtimojärvellä. Seuraavan Symposiumin tiedot löydät kohdasta Ajakohtaista.

Symposiumin osallistujina on taideterapian ammattilaisia ja opiskelijoita. Opettajina toimivat ekspressiivisen taideterapian jatkokoulutuksen suorittaneet eri instituuttien opettajat kuten esim. Paolo Knill, Dr.h.c., Ph.D ja  Stephen K. Levine, Ph.D., D.S.Sc. Inartes Instituutista Suomesta on Kirsi Lybeck, M.A., CAGS opettanut ja luennoinut symposiumeissa useasti.