Peruskoulutus

Terapeuttinen taide  – Ekspressiivisen taideterapian perusteet 20 op

Haku Peruskoulutukseen 20-21 on alkanut!

Korona-tilanteen vuoksi Johdanto-kurssit ja haastattelut siirtyvät elokuulle, muutoin haku jatkuu normaalisti.

Haku ekspressiivisen taideterapian perusteiden koulutukseen lukuvuodelle 2020-2021 on alkanut! Koulutus alkaa syyskuussa 2020. 

Koulutukseen valitaan 12-15 opiskelijaa. Hakijoille järjestetään johdantokurssi (1 pv) ja henkilökohtainen haastattelu (1h). Haastattelu ja johdantokurssi maksavat yhteensä 220€.

Johdantokurssit ja haastattelut 2020

1-2.8. Johdantokurssi I ja haastattelu (TÄYNNÄ)

8-9.8. Johdantokurssi II ja haastattelu (TÄYNNÄ)

15-16.8. Johdantokurssi III ja haastattelu (lähetä hakemus viimeistään 1.8.2020)

Inartes on lomalla koko heinäkuun, joten olemme yhteydessä tulleisiin hakemuksiin liittyen 3.8.20

Johdantokursseille mahtuu rajoitetusti hakijoita, olethan ajoissa liikkeellä. Koulutuspaikat täyttyvät hakujärjestyksessä opiskelijoista, jotka ovat hyväksytty koulutukseen.

Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Liitä hakemukseen henkilötiedot: nimi, osoite, puhelin, sposti, henkilötunnus, koulutus, ja kerro miksi koulutuksemme kiinnostaa sinua. Kerro myös aikaisemmista opinnoistasi tai kokemuksistasi taiteen tai terapian parissa. Hakemuksen perusteella sinut kutsutaan johdantokurssille ja haastatteluun. Hakemuksen voit laittaa sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen inartes@inartes.fi.

Koulutuksen tavoitteena on taiteellisen ja terapeuttisen työskentelyn kokemuksellinen ja teoriapohjainen ymmärtäminen ja luovuuden, vuorovaikutustaitojen ja itsetuntemuksen lisääntyminen. Koulutus antaa valmiuksia ja taitoja soveltaa opittua työssä ja omassa elämässä. Opinnot sisältävät ekspressiivisen taideterapian perusteita viidessä eri taiteenlajissa. Kuvan, musiikin, äänen, liikkeen ja tanssin sekä kirjoittamisen ja draaman kautta tutkitaan luovuutta, esteettisyyttä ja ihmisenä olemista. Työskentelyssä koetaan ja opitaan taiteen mahdollisuuksia antaa konteksti ja muoto elämän ilmiöille.

Koulutus on tarkoitettu sote-alan, opetuksen ja kasvatuksen, taiteen tai muun soveltuvan alan opiskelleille, ja myös kaikille taiteellisesta toiminnasta, kokemisesta ja tutkimisesta kiinnostuneille aikuisille. Koulutus on perusta ekspressiivisen taideterapian jatko-opinnoille.

Koulutus on monimuoto-opiskelua (8 kahden päivän (pe-la) lähiopetusjaksoa) Helsingissä. Opetus on toiminnallista: aktiivista työskentelyyn osallistumista, kokemusten jakamista ja pohdintaa. Lähiopetuksen lisäksi opiskelijat tekevät itsenäisiä oppimistehtäviä taidetyöskentelyn ja kirjallisuuden pohjalta sekä pienryhmätöitä. Opiskelijoilta edellytetään opiskeluun sitoutumista ja läsnäoloa lähiopetusjaksoilla. Koulutus alkaa syyskuussa 2020 ja päättyy toukokuussa 2021.

Ekspressiivisen taideterapian perusteet 2020-2021 lähiopetusjaksojen päivämäärät:

Peruskoulutus -ryhmä (pe-la)

Syksy 2020: 4-5.9, 2-3.10, 6-7.11, 4-5.12.

Kevät 2021: 15-16.1, 13-14.2 (la-su), 19-20.3, 7-8.5.

Koulutuksen hinta

Terapeuttinen taide – Ekspressiivisen taideterapian perusteet (20 op) -koulutuksen kokonaishinta on 2400€+alv. Koulutusmaksu sisältää lähiopetuspäivien opetuksen ja koulutusmateriaalin (ei luettavaa kirjallisuutta). Mahdolliset matka- ja majoituskulut opiskelijat kustantavat itse. Vahvistusmaksun jälkeinen 2200€+alv suoritetaan erissä koulutuksen aikana. Maksuaikataulusta voi myös neuvotella.

Kuvataideateljee ja oma yksilötaideterapia

Koulutuksen ohella ja aikana on mahdollista osallistua viikonloppuisin ja/tai iltaisin kuvataiteen perusopetukseen (90h) ja/tai yksilötaideterapiaan (n. 10-20 käyntikertaa), joka luetaan hyväksi Inartes Instituutin jatko-opinnoissa. Nämä ovat Peruskoulutuksessa vapaaehtoisia ja kustannukset eivät kuulu Peruskoulutuksen hintaan.

Linkit ateljee-opintoihin:

inartes.fi/tanssi-ja-liikeateljee

inartes.fi/kuvataideateljee

Ammatinharjoittamisoikeudet

Terapeuttinen taide -Ekspressiivisen taideterapian perusteet (20 op) -koulutus ei oikeuta toimimaan taideterapeuttisen ryhmän ohjaajana eikä taideterapeuttina.

Jatkokoulutus

Perusteet-koulutuksen jälkeen voi hakea taideterapeuttisen ryhmänohjaajan tutkintokoulutukseen (60 op).

Inartes Instituutti on hyväksyttu sveitsiläisen EGS yliopiston (EGS University) moduliopetusta antavaksi instituutiksi. EGS:ssä voi suorittaa ekspressiivisen taideterapian M.A. (Master of Arts) – tutkinnon ja jatkotutkinnon CAGS, joka on osa tohtoriohjelmaa.

Lisätietoja: www.inartes.fi   inartes@inartes.fi puh. 040 770 4299

Inartes Instituutti

Lapinlahdenpolku 8A

00180 Helsinki