InArtes 

INSTITUUTTI

Avoimet kurssit

 

ELÄMÄN VOIMAA ETSIMÄSSÄ

Ekspressiivisen taideterapian viikonloppu 14-16.9.2018 Ystävyyden majatalossa Salon Kruusilassa.

Aloitamme perjantaina päivällisellä klo 18 ja päätämme sunnuntaina noin klo 15.

Ohjaaja: taideterapeutti, työnohjaaja , TM Terhi Varjoranta

Tällä kurssilla etsimme omia tärkeitä voiman, elämänilon ja -rohkeuden lähteitämme maalaten ja kirjoittaen, hengitellen ja hieman liikkuenkin sekä keskenämme jakaen. Mitään ns. taiteellisia taitoja et tarvitse, ne löytyvät sinusta itsestäsi ekspressiivisen taideterapian menetelmien myötä. Luovan taidetyöskentelyprosessin kautta on mahdollista saada parempi kosketus itseensä, omiin tunteisiinsa ja tarpeisiinsa. Jokainen osaa, kaikki on oikein ja tärkeää, löytämisen ja vastaanottamisen arvoista. Ryhmään mahtuu max. 10 osanottajaa.

Kurssin osallistumismaksu 125 e sis. alv 24 % sekä kaikki taidetarvikkeet. Lisäksi majoitus ja täysihoito Ystävyyden majatalossa 1-2 hh 110 e. Elokuun loppuun mennessä ilmoittautuneille EARLY BIRD -hinta 115 e.

Ilm. terhi.varjoranta@gmail.com tai puh. 040 8354942 (jätä miel. tekstiviesti, niin soitan takaisin).

Majatalon puulämmitteinen sauna lämpiää joka ilta ja kirkasvetiseen pikku järveenkin voi pulahtaa, jos vain tarkenee. Majataloon on helppo tulla julkisillakin, bussipysäkki Helsingin ja Turun suunnasta on noin 500 m päässä. Työskentelytilamme sijaitsee hissittömän talon 2. kerroksessa, joten se valitettavasti sopii huonosti liikuntaesteisille.

Tutustu majataloon http://www.ystavyydenmajatalo.fi/

Tutustu ekspressiiviseen taideterapiaan www.inartes.fi


 

ELÄMÄNI VUODENAJAT 

Ekspressivisen taideterapian kurssi 29.-30.9.2018 klo 12-17  Lapinlahden Lähteellä Helsingissä

Talven ruukku on lunta täynnä

kesän ruukku ruusunlehtiä

syksyn mätäneviä vaahteransormia

Mutta kevään ruukku on tyhjä… (Rakel Liehu)

Luonnon  rytmi ja kiertokulku, vuodenaikojen  kehä kuvaavat myös  ihmisen elämää ja elämän koko prosessia  ja muutoksen merkitystä siinä. Luonnossa kesä on  kääntynyt syksyksi. Syksyn maisemaa hallitsevat pelkistyminen olennaiseen, luopuminen. Toisaalta syksy on sadonkorjuun aikaa. Mitä vuodenaikaa elän omassa elämässäni? Mikä elämässäni on levossa, hiljaa uinumassa talven sylissä? Mitä uutta on syntymässä, ehkä vasta aavistuksena?

Vuodenaikojen rytmi luonnossa vie meidät oman elämämme katseluun.  Tällä kurssilla vaellamme oman sisäisen maailmamme maisemissa maalaten ja kirjoittaen, liikkuen, hengitellen, yksin ja yhdessä toisten kanssa. Mitään ns. taiteellisia taitoja et tarvitse, ne löytyvät sinusta itsestäsi ekspressiivisen taideterapian menetelmien myötä. Luovan taidetyöskentelyprosessin kautta on mahdollista saada parempi kosketus itseensä, omiin tunteisiinsa ja tarpeisiinsa. Jokainen osaa, kaikki on oikein ja tärkeää, löytämisen ja vastaanottamisen arvoista.
Käytämme helppoja nestemäisiä peitevärejä ja öljypastelliliituja. Ohj. taideterapeutti Terhi Varjoranta.

Hinta 125 e (sis.alv 24% ), sisältää kaikki taidetarvikkeet sekä kahvin/teen. EARLY bird -hinta 115e torstaina 13.9. mennessä ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen terhi.varjoranta@gmail.com tai p. 040 8354942 (jätä mielellään soittopyyntö tekstiviestillä).

Kurssipaikkamme Inartes Instituutin koulutustila VALO sijaitsee Lapinlahden sairaalan entisessä rakennuksessa Helsingissä. Koska rakennuksessa ei ole hissiä, kurssi ei valitettavasti sovi liikuntaesteisille. kts. www.lapinlahdenlahde.fi